Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

L'Ortec

La ora actuala cele mai performate echipamente LASER pentru indepartarea tatuajelor sunt laserele Nd:YAG adica cele ce au in structura interna un cristal- granat de aluminiu si ytriu imbogatit cu ioni de neodim, cristal responsabil de generarea unuie energii luminoase laser cu o lungime de unda de 1064 nm.

Expertii in frumusete au descoperit ca acest tip de laser, pe langa principala lui utilizare in indepartarea tatuajelor, poate fi folosit si pentru realizarea tratamentului cosmetic de carbon peel. Carbon peel, denumit si Hollywood Peel, poate fi considerat un tratament exclusivist care face ravagii la Hollywood fiind unul dintre putinele tratamente cosmetice cu zero interval de recuperare, efecte vizibile imediat dupa fiecare procedura si cu rezultate cumulative si mentinute in timp.

Energia cu lungimea de unda de 1064 nm emisa de laserele de indepartare tatuaj, utilizata si in cazul tratamentului de carbon peel, se caracterizeaza prin:

  • eficienta maxima in ceea ce priveste absorbtia  de catre culorile inchise aflate in graficul spectrului luminii vizibile
  • protectie maxima a pielii prin absorbtia minima a acestei lungimi de unda de catre melanina
  • fiind in acelasi timp lungimea de unda ce penetreaza cel mai adanc structurile pielii

Pe baza principiului de functionare a laserului YAG- fototermoliza selectiva- energia emisa de catre laser este absorbita intr-un timp foarte scurt, de ordinul nanosecundelor, de catre partculele de carbon din compozita cremei speciale folosita in tratamentul de carbon peel, ceea ce duce la o crestere importanta a temperaturii particulelor de carbon pana la un punct in care acestea sunt fractionate in particule foarte mici printr-o mini explozie, fenomen marcat prin emiterea unui efect foto-acustic.

Pentru a intelege efectele tratamentului cu carbon peel, sa analizam in prima faza compozitia cremei special folosita in tratamentul de carbon peel.

Indiferent de brand, ingredientul principal din compozitia cremei o reprezinta chiar particula de carbon.

Carbonul a fost descoperit inca din preistorie si a fost cunoscut in forma sa alotropica de carbune. Carbunele este o roca sedimentara de culoare brun – negru cu proprietati combustibile formata prin carbonizarea resturilor unor plante din epocile geologice. Cele mai cunoscute trei forme alotrope ale carbonului sunt granitul, diamantul și carbonul amorf. Deci, vorbim de un element provenit din procesul de sedimentare naturala, un produs 100% natural.

Carbonul pur are o toxicitate extrem de mica asupra oamenilor si poate fi manipulat sau chiar ingerat si inhalat fara probleme. Numai o inhalarea in cantitati mari a prafului de carbune sau a funinginii poate fi periculoasa, avand ca rezultat iritarea tesutului pulmonar si cauzarea unor probleme de respiratie congestive, insa nu este cazul tratamentului cu carbon peel.

In compozitia cremei peelingului cu carbon mai regasim o serie de vitamine (vitamin E,  A, B si C)  si extracte naturale de alge marine, aloe vera, propolis, toate acestea fiind benefice pielii.

Cremele de carbon peel sunt imbogatite cu produse utilizate in medicina si cosmetica:

  • acid hyaluronic- substanta bioactiva de hidratare intensa si profunda
  • glicerina- agent hidratant ce facilitează retentia apei in tesutul cutanat, cu efect de emoliere si catifelare.
  • diferiti solventi utilizati pentru reglarea umiditatii, cu rol antiseptic si efect de conservare

Efectele tratamentului de carbon peel.

Tratamentul carbon peel este folosit cu scop de:

Curatarea – stratul de crema care este aplicat pe piele, absoarbe sebumul si impuritatile ce au intrat în porii pielii iar in urma actiunii energiei luminoase laser acestea sunt indepartate pentru a lasa pielea perfect curata.

Exfoliere – prin tratamentul de carbon peel se realizeaza o exfoliere eficienta si profunda deoarece, prin mini explozia produsa sub actiunea energiei laser, se indeparteaza celulele moarte din stratul superior al pielii. In acelasi timp, punctele negre si toate particule de praf ce colmateaza porii sunt indepartate iar porii curatati in profunzime, sunt micsorati, lasand o piele curata, fina si stralucitoare.

Exfoliere – prin tratamentul de carbon peel se realizeaza o exfoliere eficienta si profunda deoarece, prin mini explozia produsa sub actiunea energiei laser, se indeparteaza celulele moarte din stratul superior al pielii. In acelasi timp, punctele negre si toate particule de praf ce colmateaza porii sunt indepartate iar porii curatati in profunzime, sunt micsorati, lasand o piele curata, fina si stralucitoare.

Tratament anti-ageing– energia laserului penetreaza profund straturile pielii fara a avea efecte negative, ci dimpotriva, ajunge in derm unde se gasesc celulele responsabile de productia de colagen, mai exact fibroblastele- celulele din organism cu rol de vindecare, celule cu rol important in a ajuta la vindecarea ranilor pielii, precum si la mentinerea fermitatii si tonifierii pielii.

Tot in derm gasim si fibrele de elastina si colegen care se contracta sub actiunea energiei laser si  produc mai multe proteine ​ce confera pielii elasticitatea.

Astfel, sub actiunea energie laser, in urma tratamentului de carbon peel, este stimulata productia proteinelor vitale ce fac pielea să fie elastica, ferma si fara riduri, neteda prin estomparea cicatrici de acnee sau altor tipuri de texturi neregulate.

Tratarea acneei si tratament antiacnee– caldura indusa de catre energia luminoasa a laserului in stratul cremei de carbon peel distruge bacteriile P. acne care provoaca focarele de infectie. In acelasi timp are actiune si asupra glandelor sebacee reducand activitatea de productie a sebumului, exces de sebum care poate bloca porii si cauzeaza viitoare eruptii ale acneei.

Recomandarile tratamentului de carbon peel.

Tratamentul carbon peel se recomanda pentru oricare dintre urmatoarele situatii:

  •  piele cu hiperpigmentari de varsta sau soare
  •  piele flasca, lipsita de vitalitate si stralucire
  •  piele imbatranita, cu linii fine/ riduri/ pliuri
  •  piele ce prezinta neregularitati de textura
  •  piele cu acnee sau cu cicatrici post acnee ori alte cicatrici post-chirurgicale
  •  ten cu pori dilatati si incarcati
  •  vergeturi in forma incipienta

Tratamentul poate fi aplicat pe orice parte a corpului, dar de obicei, este efectuat pe fata, gat, decolteu ai maini pentru o piele neteda, ferma si tanara, cu rezultate vizibile rapid.

Consumabilele tratamentului de carbon peel.

Pentru efectuarea tratamentului de carbon peel, bineinteles pe langa echipamentul laser Nd:YAG si crema speciala de carbon peel, mai avem nevoie de produse de demachiere si curatare a zonei tratate si o crema  cu factor mare de protectie impotriva UV.  Asigurati-va ca, atat clientul cat si dvs. (operatorul) sunt echipati corespunzator tratamentului: halat, boneta, masca de unica folosinta, ochelari de protectie pentru lungimea de unda emisa de catre echipamentul laser (pentru operator) respectiv ochelari opaci pentru protectia clientului, operatorul poarta manusi chirurgicale.

Protocol de lucru

Protocolul de lucru presupune aplicarea cremei pe baza de carbon intr-un strat uniform pe toata suprafata ce urmeaza a fi tratata, cu exceptia zonei delicata din jurul ochilor. Crema se aplica intr-un strat subtire si este lasata sa se usuce foarte bine, in medie 30 min. Uscarea corespunzatoare a cremei se testeaza prin simpla tapotare a zonei pe care am aplicat crema si nu trebuie sa se transfere pe degete sau observand schimbarea de culoare de la negru lucios la negru-gri cu aspect usor mat.

Tratamentul trebuie sa se realizeaza in conditii maxime de siguranta atat pentru client cat si pentru operator. Prin urmare, atat operatorul cat si clientul trebuie sa poarte ochelarii speciali de protectie.

Fasciculul laser cu lungimea de unda de 1064 nm este livrat pe piele într-o maniera precis controlata astfel incat sa se parcurga intreaga suprafata acoperita cu crema de carbon si evitand, pe cat posibil, sa emitem flashuri concomitent in acelasi loc.

Tratamentul este fara durere, perfect confortabil pentru client. Singura senzatie perceputa de catre acesta este o minima inclazire a zonei tratate. Prealabil inceperii tratamentului, clientul trebuie insa pregatit psihologic in ceea ce priveste sunetul destul de puternic pe care il emite echipamentul laser in timpul tratamentului si asta pentru a nu fi luat prin surprindere si a se speria.

La finalizarea sedintei de tratament, pe zona tratata se aplica crema de protectie solara.

Pe o perioada de aprox 5-7 zile se recomanda ca pacientul sa evite expunerea la soare la UV artificiale, dermabraziunea sau alte tipuri de peelunguri.

Functie de conditia medicala a pacientului, sedintele de tratament se pot executa la un interval 2- 4 saptamani, chiar si saptamanal in cazul tratamentului acneei, si sunt necesare in medie 4-6 sedinte pentru un tratament complet cu rezultate exceptionale.

Contraindicatiile tratamentului cu carbon peel.

Tratamentul cu carbon peel este contraindicat in urmatoarele situatii:

  • Pacientilor cu istoric medical cu cicatrizare tip keloida
  • Diabet sau tulburari de coagulare a sangelui (hemofilie)
  • Pacientilor sub tratament sau imediat dupa finalizarea tratamentului cu antibiotice, medicamente ce provoaca fotosensibilitate sau anticoagulante
  • Persoanele cu boli genetice (vitiligo) boli auto- immune (diabet/ hemofilie) sau neurologice  (epilepsie)
  • Persoanelor recent bronzate intens (risc de depigmentare)
  • Persoanele cu istoric anormal in urma expunerii la soare
  • Persoanellor ce prezinta diverse leziuni ale pielii
  • Femeile insarcinate
Inapoi
q

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18