Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

L'Ortec

Tatuajele nu mai sunt o raritate in aceste zile. De la machiajul semipermanent, pana la tatuajele corporale minimaliste sau unele foarte elaborate si la dimeniuni foarte mari, intalnim tatuaje in toate formele, in toate culorile și dimensiuni, inca de la varste de 18-20 ani, atat la femei cat si la barbati.

O alta tendinta care a crescut in popularitate, inclusiv in tara noastra, pe langa solicitarile de realizare a tatuajelor, sunt si solicitarile pentru tratamentul de epilare definitiva, o procedura moderna de epilare, mult mai comoda si benefica pielii, cu rezultate de lunga durata fata de celelalte proceduri clasice de epilare.

Insa, cu toate avantajele si argumentele PRO epilare definitiva, ce facem si ce se intampla cu tatuajele in timpul tratamentului de epilare definitiva?

Echipamentul de epilare definitiva, LASER sau IPL, va afecta tatuajul?

Acestea sunt intrebarile la care multe persoane interesate de epilare definitiva inca asteapta sa primeasca un raspuns concret.

Ei bine, raspunsul la aceasta ultima intrebare este… un mare DA.

LASERul sau chiar IPLul afecteaza tatuajul si nu este posibil sa parcurgeti tratamentul fara a observa o modificare a tatuajului dar si a pielii.

Va prezentam in detaliu modul in care epilarea cu LASER afecteaza tatuajele si ce optiuni au persoanele cu tatuaje in cazul in care doresc sa mearga la tratament.

De ce nu este recomandata epilarea laser peste tatuaje?

Preocuparea tehnicienilor de a evita tatuajele in cadrul tratamentului de epilare LASER are o explicatie logica. Echipamentul LASER utilizat pentru indepartarea parului vizeaza pigmentul din firul de par (melanina), care absoarbe energia luminoasa a laserului conducand-o catre zona celulare de formare a parului. Inhibarea celulara distruge foliculii de par si opreste regenerarea parului.

Epilarea definitiva functioneaza cel mai bine pe pielea deschisa la culoare, fara bronzare, arsuri solare sau tatuaje.

Deoarece tatuajele reprezinta de fapt straturi de pigment depozitate in piele, energia LASER va fi atrasa de pigment (tatuaj) si poate duce la consecinte daunatoare prin generarea excesiva de caldura. Nu numai ca tatuajul poate deveni dureros, dar poate provoca si arsuri, decolorarea si estomparea tatuajului sau chiar deformarea tatuajului.

Epilarea definitiva peste o zona tatuata poate deteriora permanent tatuajul si poate provoca vezicule care pot dura mult timp pentru a se vindeca.

Specialistii in epilare definitiva trebuie sa lucreze atent cu clientii care au tatuaje, sa evite zonele tatuate si chiar pe un contur de aproximativ 2 cm de in jurul tatuajului pentru a evita orice reactie cu pigmentul tatuajului. Prin urmare, trebuie sa consultati un tehnician cu experienta in epilare definitiva, cu o instruire de specialitate care poate efectua procedura cu precizie.

Daca intalnesti pe cineva care te sfatuieste altfel, atunci este mai bine sa te reorientezi: ori echipamentul de epilare este unul foarte slab, dar nici acest lucru nu este o garantie a faptului ca pielea sau tatuajul nu vor avea de suferit, ori tehnicianul este slab pregatit pentru a efectua corect tratamentul de epilare definitiva. Sunt lasere proiectate special pentru indepartarea tatuajelor, dar nu sunt aceleasi lasere folosite in epilare definitiva. Dupa cum sa mentionat mai sus, nu exista nicio varianta in care LASERul sau IPLul utilizate pentru indepartarea parului sa nu afecteze pielea sau tatuajul.

Un LASER de epilare definitiva nu functioneaza ca si un LASER de indepartare tatuaje.

Chiar daca lungimea de unda de 1064 nm o putem intalni si la un LASER de epilare definitiva, pe langa echipamentul standard NdYAG 1064 nm de tattoo removal, cele 2 tipuri de echipamente nu trebuie confundate intre ele, deoarece laserele au parametrii tehnici diferiti, unul capabil sa vizeze melanina din firul de par, altul sa vizeze si sa aibe un impact focusat aspura pigmentului de tatuaj.

Daca doriti sa eliminati atat tatuajul, cat si parul prin tehnologia laser, atunci trebuie sa mergeti mai intai la tratamentul de indepartare tatuaj cu laser special pentru tattoo removal. Odata ce pielea s-a eliberat de pigment si s-a regenerat complet, puteti incepe tratamentul de epilare laser, numai dupa acordul tehnicianului.

Daca va doriti doar epilare definitiva si nu indepartarea tatuajului, trebuie sa apelati la un profesionist in epilare definitiva ce lucreaza cu echipament special de hair removal, specialist care va evita zonele tatuate pentru a obtine cele mai bune rezultate.

LASER epilare definitiva vs. LASER indepartare tatuaje: caracteristicile lor unice si nu pot fi utilizate in acelasi scop.

Cum se face epilarea definitiva fara a afecta tatuajul?

Daca tatuajul este pe aceeasi parte a corpului unde intentionati sa va indepartati parul, atunci aveti nevoie de un specialist acreditat in epilare definitiva, care sa aiba cunostinte in domeniu si experienta. De obicei, pentru tatuajele extinse se creeaza un sablon pentru a acoperi partea tatuata, sablon cu o dimeniune de 2 cm mai mare, astfel incat energia LASER sa nu fie atrasa de pigment si se realizeaza epilarea definitiva, mai putin pe zona cu sablon. Este o procedura sigura care va asigura ca scapati de parul nedorit si va puteti etala tatuajul în toata splendoarea.

Concluzia finala poate fi catalogata nefavorabila- faptul ca epilarea cu laser va poate afecta tatuajul, dar nu trebuie sa va descurajati. Specialistii instruiti si experimentati in epilarea laser pot avea grija de tatuaj si pot indeparta parul in siguranta. Asadar, consultati un specialist acreditat si bucurati-va cu incredere de corpul fara par si tatuaje dvs.

Inapoi
q

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18