Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

Cosul dvs.

No products in the cart.

L'Ortec

Pentru majoritatea oamenilor, epilarea definitiva laser este un tratament sigur si eficient in obtinerea de rezultate pe termen lung.

Cu toate acestea, la fel ca alte tipuri de tratamente, anumite contraindicatii trebuie luate in considerare pentru propria siguranta.

Sarcina – Desi nu exista dovezi concrete rezultate dupa studii stiintifice efectuate care sa sugereze ca epilarea cu laser nu este sigura pentru mama sau copil, in general nu este recomandata in perioada sarcinii. Este recomandat sa se astepte nasterea copilului inainte de a lua in considerare procedura de epilare definitiva. Motivul? In sarcina corpul sufera o serie de schimbari, printre care si modificari ale pilozitatii. In principal aceste modificari sunt produse de hormoni (cresterea estrogenului) care afecteaza ciclul de crestere al parului. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales ca femeile se trezesc adesea ca devin mai paroase in timpul sarcinii. Vestea buna este ca acest lucru dispare de obicei dupa nastere sau dupa finalizarea alaptarii.

Alaptarea – In general, epilarea laser trebuie evitata in timpul alaptarii. Hormonii vor provoca probabil modificari ale cresterii parului, ceea ce inseamna ca procedura ar putea sa nu fie la fel de eficienta pe cat ar fi de dorit. Astepta pana se termina perioada de alaptare inainte de a incepe tratamentul de eilare definitiva. Acest lucru va oferi corpului sansa de a reveni la normal si de a obtine rezultate cat se poate de bune.

Conditii medicale – Exista unele conditii de sanatate care sunt considerate pe scara larga a fi contraindicate  pentru epilarea cu laser. Printre acestea se numara: psoriazis, tulburari de sangerare, reactii severe la histamine, tratamente imediat anterioare, cum ar fi peelinguri chimice sau rejuvenarea laser, vitiligo. Daca suferi de oricare dintre aceste afectiuni, este posibil sa nu fi potrivit pentru tratament.

Tratamente medicamentoase – Multe medicamente au efecte secundare, in mod deosebit cele ce fac pielea fotosensibila. Acest lucru inseamna ca pielea ar putea reactiona negativ la energia luminoasa laser.
Daca sunteti in timpul unui tratament medicamentos cu substante fotosensibile, va recomandam sa va ganditi la modalitati de a rezolva problema. De exemplu, luarea unei pauze de la medicamentatie, cu acordul medicului dvs, poate fi o optiune sau trecerea la un tratament alternativ.

Pielea bronzata – Expunerea la soare va face pielea sa creeze mai multa melanina, cu scopul de a va proteja pielea de daune. Cu toate acestea, pielea bronzata nu este cea mai buna conditie pentru a putea incepe tratamentul pentru indepartarea parului cu laser. Drept urmare, specialistul in laser va trebui aleaga laserul si sa faca setarile de parametrii in functie de starea pielii in momentul tratamentului. Acest lucru poate face dificila mentinerea epilarii uniforme si poate afecta calitatea rezultatelor. In cazul unui bronz recent, procedura nu se pote realiza. Trebuie sa asteptati si sa permiteti pielii sa se recupereze dupa trauma inregistrata expunerii solare inainte de tratamentul laser. Solicitati intotdeauna indrumari de la tehnicianul laser cu privire la expunerea la soare sau solar si riscurile asociate.

Pielea inchisa la culoare (fototip IV- V-VI) – Persoanele cu pielea inchisa la culoare nu trebuie sa renunte la ideea de epilare cu laser. Cu toate acestea, daca pielea este inchisa de la bronz, este important sa se estompeze inainte de a va apuca de tratament. Daca pielea este inchisa genetic tot ce va trebui sa faceti este sa alegeti un echipament potrivit pentru pielea inchisa. Impreuna cu operatorul veti stabili care este cel mai potrivit protocol de lucru pentru pielea inchisa si, ca masura de siguranta suplimentare, se poate efectua un test de reactie pe o parte mai putin expusa a corpului.

Cicatrizarea cheloidala – Cicatrizarea cheloida apare atunci cand ranile nu se vindeca in mod corespunzator iar conditia genetica poate fi deosebit de periculoasa pentru epilarea cu laser. Pielea este predispusa la arsuri ce se pot vindeca cheloidal. Exista unele cazuri in care operatorul ar putea efectua epilarea cu laser. Cu toate acestea, este esential sa fiti constienti de riscuri si sa fiti pe deplin informat inainte de a lua o decizie finala.

Tatuajele – Zonele pielii in care exista tatuaje trebuie evitate in timpul epilarii definitive. Acest lucru trebuie respectat pentru a minimiza iritarea pielii, arsurile la nivelul pielii precum si orice schimbari estetice potentiale ale tatuajului.

Leziuni/ rani deschise – Epilarea definitiva este interzisa pe zonele corpului in care exista leziuni sau rani deschise. Prin urmare, trebuie sa amanati procedura pana cand acestea s-au vindecat complet.

Alunite – Daca aveti alunite, puteti efectua epilarea definitiva laser. Fasciculele de lumina folosite de laserele de epilare definitiva nu fac parte din spectrul UV, deci nu exista pana acum nicio dovada care sa sugereze ca pot schimba o alunita si o pot face cancerigena. Cu toate acestea, este important sa urmariti orice modificare vizuala care poate aparea si tocmai pentru a prevenii situatiile ingrijoratoare, alunitele se acopera cu plasture sau creion dermatograf alb. Daca aveti istoric medical in ceea ce priveseste situatia alunitelor, asigurati-va ca medicul de specialitate va perimte parcurgerea tratamentului.

Epilepsie – Pacientii cu epilepsie indusa de lumina sunt de obicei de evitat, cu exceptia cazului in care au o nota de la medicul care autorizeaza procedura. Chiar si asa, trebuie sa se asigure o protectie a ochilor care blocheaza lumina pentru a minimiza probabilitatea unei convulsii.

Hirsutism – Este o afectiune genetica care afecteaza femeile si care se manifesta printr-o crestere excesiva a parului. Firele de par sunt in general groase si inchise la culoare si chiar pe zone unde nu ar trebuie sa existe genul acesta de par. Epilarea laser poate fi o modalitate eficienta de a scapa de aceste fire nedorite. Insa, trebuie sa se tina cont de faptul ca procedura poate dura mai mult pentru cei care sufera de hirsutism.

Ceara sau alta metoda de smulgere a firelor de par – Orice tratament de epilare definitiva necesita existenta foliculilor care sa fie vizati. Daca ai smuls tijele firelor de par nu vor mai exista traseele conductoare al energiei catre foliculi. De obicei, este recomandat sa asteptati trei saptamani de la smulgere firelor de par pana la tratamentul de epilare definitiva.

Creme depilatoare – Acestea functioneaza prin dizolvarea parului de catre substante chimice. Aceste substante ating si keranocitele din piele, nu numai keratina din par, lasand pielea vulnerabila.

Inapoi
q

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18